Fantastische (project)grond nabij centrum Roeselare

Roeselare Rumbeeksesteenweg 169

Vraagprijs: € 599 000
Op deze zeer gunstige locatie bieden wij fantastische (project)grond van 1448m² aan (ca. 25m breed x 57m diep). Een unieke opportuniteit voor wie op zoek is naar een kleinschalig renovatie- én nieuwbouwproject, dankzij de 2 aanwezige en ruime woningen vooraan, en de interessante zone achteraan, die in te vullen is met bijkomende woongelegenheid/parking/groenzone. Uitweg achteraan (Rumbeeksesteenweg én Rozenstraat) als bijkomende troef!

1) Rumbeeksesteenweg 169 (woning links)

Deze art-decowoning werd gebouwd in het interbellum (1935) naar ontwerp van Joseph De Coninck (Roeselare), en is wegens de vele authentieke elementen opgenomen als bouwkundig erfgoed (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/23561 - vrijgesteld van renovatieverplichting).

De woning (262m² vloeropp.) is in goede staat en werd steeds goed onderhouden, maar dient gemoderniseerd te worden. De bijgebouwen bieden heel wat mogelijkheden om vb. wonen en werken te combineren. Mooie diepte én uitweg van het perceel laten toe om een leuke tuin te creëren en achteraan ... parkeergelegenheid te voorzien.

2) Rumbeeksesteenweg 171A (woning rechts)

Deze zeer ruime HOB (254m² vloeropp.) is 100% te renoveren of te slopen en herop te bouwen (6% BTW onder voorwaarden), dit samen met het aanpalende atelier. Mogelijkheid tot realisatie van een meergezinswoning (reeds afgetoetst - vb. 5 appartementen). Achterliggende zone ideaal voor bijkomende faciliteiten (fietsenstalling, bergingen) alsook aanleg van groen.

3) Achteraan -> dankzij de diepte van dit perceel alsook de dubbele uitweg, is deze achterliggende zone zeer interessant en een mooie aanvulling voor de woningen. In te vullen met oa. beperkte extra woonentiteit(en) (mits goedkeuring), groen- en tuinaanleg, parkeergelegenheid onder de vorm van bv. een kleinschalige garagecomplex.

Klaar om dit project samen met ons verder te bekijken? Aarzel niet ons vrijblijvend te contacteren!
Info & contact: frederik@futurimmo.be - 0472815116

Deze woning (huisnummer 171A) is onderworpen aan de renovatieverplichting.
Meer info via: www.vlaanderen.be/een-woning-kopen/renovatieverplichting-voor-residentiele-gebouwen-vanaf-2023.
Deze woning komt in aanmerking voor het ontvangen van de EPC-labelpremie en overige (afhankelijk van de uitgevoerde werken).
Meer info via: https://www.vlaanderen.be/epc-labelpremie-bij-energierenovatie-fluvius
Lees meer Verberg